De reis van Christianne van den Heuvel

Christianne van den Heuvel, Helpende Plus bij QuaRijn
Door Christianne van den Heuvel, 17-06-2021

“Ik werk sinds juli 2019 bij QuaRijn op de locatie Ewoud en Elisabeth Gasthuis in Wijk bij Duurstede. Mijn werk als Helpende Plus bestaat uit het invullen van de Algehele Dagelijkse Levensbehoefte (ADL) van onze bewoners in de verzorging en daarnaast geef ik hun de medicatie die ze nodig hebben. Ik werk op Psycho Geriatrische (PG) afdelingen, waarbij dementie maar ook andere psychische aandoeningen voorkomen. Alleen hierdoor is het al een zeer gevarieerde baan, omdat je met zeer uiteenlopend gedrag van bewoners te maken hebt.

De dankbaarheid die je terugkrijgt voor je werk is voor mij belangrijk. Want je zorgt toch voor iemands dierbare, die heeft diegene deels los moeten laten. Dat proces is heel intens en zwaar voor alle betrokkenen. De waardering die je krijgt voor de zorg die je biedt is heel fijn. Of als je een bewoner bijvoorbeeld weer ziet lachen na een mopperbui, daarvoor doe ik het. Het is zo fijn om de mensen waar je het beste mee voor hebt gelukkig te zien.
 

“Samen met de opleidingscoördinator koos ik een passende studie”


Binnen QuaRijn zijn er veel mogelijkheden om opleidingen te volgen. Zelf ben ik onlangs gestart met een opleiding en de opleidingscoördinator heeft echt met me meegedacht wat een passende opleiding zou zijn als aanvulling op het werk dat ik nu doe. Ik zag zelf door de bomen het bos niet meer, omdat er best veel mogelijkheden zijn. Het is iets wat ik al jaren wilde maar waar ik nooit aan toekwam, dus ik vind dat superfijn.

Nu ben ik dus aan de slag met de opleiding Verzorgende IG medewerker Maatschappelijke Zorg. Als ik deze opleiding heb afgerond mag ik meer medische handelingen doen en maatschappelijk kan ik meer voor de bewoners betekenen. Uiteindelijk kan ik met deze opleiding ook een andere kant op mocht ik dat willen, zoals de verzorging uit en meer de nadruk op maatschappelijke zorg voor de bewoners.

QuaRijn is zo’n grote organisatie met veel verschillende locaties, dus ik kan alle kanten op. Dat is een groot voordeel. Je kunt met allerlei categorieën bewoners te maken hebben. Zo heb ik voor mijn opleiding aangevraagd om op de locatie Zonnehuis in Doorn te mogen werken, het liefst op de afdeling Revalidatie of Korsakov, dat lijkt me heel interessant en leerzaam en vooral een aanvulling op mijn ervaring.  

Door: Corina Blommendaal