Werken en leren voor zorgtopper

Door QuaRijn, 23-03-2021

Angélique van Binsbergen (53) werkt bij Quarijn als zij-instromer in de ouderenzorg als verzorgende IG/MZ in opleiding. Eind 2019 viel er een flyer op de mat van Quarijn met de oproep voor nieuwe zorgtoppers. Dat was voor haar het begin van een interessante reis bij Quarijn.

Veenendaal – “De afgelopen 30 jaar heb ik met veel plezier en enthousiasme bij diverse bedrijven, onder andere binnen de Nederlandse Spoorwegen, als managementassistente gewerkt”, vertelt Angélique. “De mogelijkheid om mezelf te laten zien werd helaas steeds minder. Ik heb altijd op de mens gericht gewerkt en had ook een sociale functie. Ik ben een echte mensenmens en positief ingesteld. Ik merkte op een gegeven moment dat ik mijn competenties niet meer kwijt kon door een steeds uitgekleder takenpakket. Dit deed veel met mij en liep vast op dingen die ik belangrijk vind. Daarom maakte ik vorig jaar de switch naar de ouderen zorg. Dichter bij de mens kom je niet!” Sinds januari 2020 werkt en leert Angélique bij Quarijn als zij-instromer verzorgende IG/MZ in opleiding. Aangezien de zorg haar onbekend was, moest ze terug de ‘schoolbanken' in, dit doet ze bij het Dulon College in Veenendaal. Dit houdt in één dag in de week college/studie, de overige uren wordt ze na gelang het urencontract, ingeroosterd op haar werkplek. Het advies van Angélique is dan ook om vooral in gesprek te gaan met Quarijn en jouw wensen bespreekbaar te maken.

Werken in coronatijd
Quarijn biedt goede arbeidsvoorwaarden voor nieuwe zorgtoppers die een opleiding gaan doen. Kosten van de opleiding en aanschaf boeken worden volledig vergoed, studieverlof afhankelijk van contracturen per week, terugbetalingsregeling studie en natuurlijk een baangarantie. Naast goede voorwaarden staat Quarijn open voor persoonlijke wensen.
Angélique: “Toen kwam corona! Het was een enorme impact op mijn baan, studie en het gezin. Online lessen, op de hoogte zijn van alle nieuwe informatie en protocollen. Zoveel tijd extra! Mijn roosteraars hielden er rekening mee dat mijn rooster stabiel bleef en ik de vaste dagen kon blijven werken en studeren. Dankbaar dat ze dit voor mij konden realiseren. Ge-lukkig heb ik nu weer fysiek college.”
Per 1 februari is Angélique gestationeerd bij de Tabakshof in Elst (Utrecht). De Tabakshof is een kleinschalige woonzorglocatie voor dertien bewoners met dementie. De professionele medewerkers bieden liefdevolle zorg aan de bewoners. De personele bezetting is hier rui-mer dan in reguliere woonzorglocaties. De zorg is afgebakend, zodat de bewoners optimale zorg krijgen die ze verdienen. Er zijn diverse ruimtes waar de bewoners kunnen vertoeven. “Ik heb, net als bij de Koekoek in Veenendaal, betrokken fijne collega’s die de bewoners met respect behandelen en de zorg geven die ze verdienen. Op dit moment is er één studio be-schikbaar.” Contact: 0318-468130 of J.Zandvliet@quarijn.nl 

Quarijn als werkgever
Zeg je ouderenzorg, dan zeg je Quarijn. Quarijn is voorloper op het gebied van zorg en biedt alle vormen van ouderenzorg, zowel intramuraal en extramuraal. Cliënten in de gemeenten Bunnik, Rhenen, Utrechtse Heuvelrug, Veenendaal en Wijk bij Duurstede kunnen rekenen op een breed pakket aan wonen, welzijn en zorg. Dit doen ze met ruim 1.600 medewerkers en 600 vrijwilligers. Wat zij nastreven? Hun slogan zegt het al: ‘dichtbij in zorg’. Zij staan voor hun cliënten omdat ze de beste zorg verdienen. Want zij staan ook dicht bij jou. Zij vinden het namelijk belangrijk dat mensen zich kunnen ontwikkelen en jouw ambities stimuleren om door te groeien. Kortom, aandacht voor de cliënt en aandacht voor de verzorgenden.

Interesse in de zorg? U kunt zich aanmelden bij: www.werkenbijquarijn.nl of telefonisch: 06-13533069.

Bron: Rijnpost
Auteur: Co Keulstra