Werken en leren

Een beroepsopleiding volgen bij QuaRijn?

Wil je een opleiding volgen in de ouderenzorg tot Verzorgende niveau 3 of Verpleegkundige niveau 4 of 5? Dan biedt QuaRijn hiervoor meerdere mogelijkheden. Een BOL of BBL opleiding; wat is het verschil?

BOL = Beroeps Opleidende Leerweg

Volg jij een mbo opleiding in de BOL variant of wil je dat gaan doen, dan ga je naar school en moet je in de meeste gevallen stage lopen. Je krijgt tijdens je BOL opleiding veel theorie en huiswerk mee. QuaRijn biedt op al haar locaties stageplekken aan leerlingen die een BOL-opleiding volgen in de zorg. Ben je geïnteresseerd en wil je je aanmelden? Meld je dan aan via het aanvraagformulier.
Let op: als je bij QuaRijn stage komt lopen, dien je in het bezit te zijn van een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag). Binnen drie maanden na de start van je stage moet je een positieve en recente (max. 6 maanden oud bij de start van je stage) inleveren bij QuaRijn. Het aanvraagformulier voor de VOG krijg je meegestuurd met je stageovereenkomst. De kosten voor de VOG worden door QuaRijn vergoed.

BBL = Beroeps Begeleidende Leerweg

Een BBL opleiding is anders dan een BOL opleiding. Je gaat veel werken en bent af en toe op school. Je leert dus nog meer van de praktijk en dit doe je bij een erkend leerbedrijf. Alle QuaRijn locaties hebben deze erkenningen voor opleidingen in de zorg. Ben je geïnteresseerd en wil je een BBL-opleiding volgen bij QuaRijn? Solliciteer dan naar een opleidingsplek via het aanvraagformulier. Vergeet hierbij niet een motivatiebrief en je cv toe te voegen.

Overige stages

Volg je een andere opleiding en ben je op zoek naar een stageplaats? Ook dan kun je je aanmelden via het aanvraagformulier. Wij zullen dan kijken of we een passende stageplaats voor je kunnen vinden. Vertel in je motivatiebrief zo concreet mogelijk wat je bij QuaRijn wilt leren.

Leren? Dat doe ik elke dag!

Voor goede zorg voor onze cliënten zijn we afhankelijk van jou. Jij kan het verschil maken. Daarom willen we jou goed toerusten voor je functie binnen QuaRijn. Er zijn volop leer-en ontwikkelmogelijkheden. Leren vindt echter niet alleen plaats tijdens trainingen, maar vooral ook in de dagelijkse praktijk. Dat heet informeel leren, je leert vanzelf door je werk te doen. Georganiseerd leren, ook wel formeel leren, bestaat uit klassikale trainingen, e-learning modules, intervisie, klinische lessen, het volgen van seminars, een vervolgopleiding etc. Het centrale leer-en opleidingsaanbod van QuaRijn bestaat uit verplicht te volgen trainingen voor diverse zorgfuncties en een aanbod waarop je open kunt inschrijven

Het totale aanbod is te vinden in het leerportaal van QuaRijn. Het leerportaal is vanaf elke computer of tablet met internet te bereiken. Daar vind je de catalogus en kun je je inschrijven voor diverse trainingen, modules en toets momenten. Zo kun je leren vanuit je luie stoel, op een moment en plek die jou het beste uitkomt 24 uur per dag. Naast de vakinhoudelijke scholingen heeft QuaRijn ook een pakket van ruim 80 e-learningmodules van leverancier GoodHabitz voor jou beschikbaar in het leerportaal om je verder te ontwikkelen. Van Excel tot gesprekstechnieken, feedback geven, social media, conflicthantering en teamwork en nog veel meer! De online trainingen van GoodHabitz zijn inspirerend en praktisch. Ze kunnen je helpen op je werk, in je persoonlijke ontwikkeling en verhogen je werkplezier. Iedere maand komen er nieuwe modules bij.

Leer wat je wilt en wanneer je wilt De modules kun je onbeperkt en zonder toestemming van je teammanager volgen. Je kunt flexibel werken aan je ontwikkeling in je eigen tijd op een moment dat het jou uitkomt.

De leerlocaties van QuaRijn

Leren kun je op elke locatie van QuaRijn. Echter QuaRijn heeft ook speciale leerlocaties ingericht. Op deze locaties is het leren en werken anders georganiseerd. Een leerlocatie is een unieke stagevorm waarbij leerlingen en stagiaires stage lopen op 1 of meerdere afdelingen. De leerlingen en stagiaires leveren de totale zorg met op de achtergrond de werkbegeleiders. Je leert van elkaar en met elkaar. QuaRijn heeft op dit moment twee leerlocaties, de Koekoek in Veenendaal en Bunnichem in Bunnik.


Wijkleerbedrijf Veenendaal

QuaRijn is samen met Calibris en een aantal partners in de regio (VitrasCMD, Reinaerde, Welzijn Veenendaal en de Gemeente Veenendaal) een Wijkleerbedrijf gestart. Via dit Wijkleerbedrijf kunnen leerlingen van het mbo ROC A12 in een zorgopleiding stage lopen en klusjes doen bij mensen die dit niet (meer) zelfstandig kunnen doen maar geen thuiszorgindicatie krijgen. Heb je interesse in zo'n stage of wil je meer informatie? Mail ons dan.

Binnen drie maanden na de start van je stage moet je een positieve en recente (max. 6 maanden oud bij de start van je stage) Verklaring Omtrent Gedrag natuurlijke personen (VOG) inleveren bij QuaRijn. Het aanvraagformulier hiervoor krijg je meegestuurd met je stageovereenkomst. De kosten voor de VOG worden door QuaRijn vergoed.

Over Quarijn

QuaRijn biedt senioren een breed pakket van wonen, welzijn en zorg in de gemeenten Bunnik, Renswoude, Rhenen, Utrechtse Heuvelrug, Veenendaal en Wijk bij Duurstede. Hierdoor zijn we altijd bij u in de buurt.

Meer over Quarijn
Contactgegevens

Stichting QuaRijn
Gansfortstraat 4
3961 CR Wijk bij Duurstede

06-12444175
talentplein@quarijn.nl